Oprichter Radio Express overleden

HILAIRE_SCHURMANSNa een intense strijd op intensieve zorgen in het UZ Gasthuisberg van Leuven, overleed op dinsdag 19 juli 2016 Hilaire Schurmans op 67-jarige leeftijd. Hilaire was in 1981 één van de oprichters van vrije radio Express in Bekkevoort. Hij was ook zaakvoerder van Schurmans bvba, de Mercedes garage die hij uitbaatte aan de Staatsbaan.

Hilaire was al carrosseriehouder in tweedehandswagens van het merk Mercedes, toen hij in 1981 startte met vrije radio Express, samen met vader en zoon Martin Laeremans. Zij zorgden voor de technische apparatuur en Hilaire bezat de oude gebouwtjes langs de Staatsbaan 88 in Bekkevoort van waaruit op 24 mei 1981 de eerste uitzendingen plaatsvonden. Na een meningsverschil en het vertrek van Laeremans die in Waanrode startte met concurrent Palermo, bleef Hilaire verderwerken aan de populariteit van radio Express die midden jaren tachtig zijn hoogtepunt bereikte.

dave_hilaireUit die tijd dateert ook de start van de succesvolle truckhows georganiseerd samen met Roger Goedhuys, een evenement dat dit jaar – weliswaar onder een nieuw bestuur – opnieuw doorgaat voor de 32e keer. Legendarisch blijven de optredens van Vlaamse artiesten in de garage van Hilaire achter de studio’s en café, die voor deze jaarlijkse gelegenheid leeg gemaakt werd en omgetoverd tot een grote feestzaal. In 1989 stopte Schurmans met de radio en concentreerde zich voortaan op de autohandel.

U kan Hilaire een laatste groet brengen bij uitvaartcentrum Hansen in de Dorpsstraat in Geetbeets op maandag 25 juli van 19 uur tot 19.30 uur. De crematie en de begrafenis van de urne op de begraafplaats van Bekkevoort vindt – op uitdrukkelijks wens van de overledene – plaats in intieme kring. Het overlijdensbericht kan je hier nalezen.

Langs deze weg bieden wij de familie van Hilaire Schurmans ons diepste medeleven aan. Bij deze doe ik ook de belofte om de fan website van radio Express blijvend te onderhouden en uit te breiden zodat deze succesvolle vrije radio – één van Hilaire’s levenswerken – kan blijven (virtueel) verder leven.

“Hilaire bedankt voor alles wat je voor Radio Express gedaan hebt, dat ik in 1986 DJ mocht worden bij uw radio, merci voor die fijne tijd daar aan de Staatsbaan, … Het ga je goed daarboven!”

Tekst: Danny Piot

Meer info: www.radio-express.net

 

Advertenties